begeleiding/massage bij kanker


Waarom begeleiding bij kanker?


Kanker zet je leven op z'n kop, niet alleen lichamelijk heeft het grote gevolgen maar ook psychisch en sociaal. Zowel voor diegende die de ziekte heeft, maar ook voor de mensen in hun naaste omgeving. Ziekte verandert je leven en vertrouwen in je lichaam kan even helemaal weg zijn. Emoties zoals verdriet, boosheid of angst komen in een sneltreinvaart langs. In elke fase van deze ziekte of emoties is het fijn om te voelen dat je er niet alleen voor staat en dat je advies en ondersteuning krijgt van een deskundig iemand.


De begeleiding kan ingezet worden in alle fasen van de ziekte;


  • in de curatieve fase; alles is gericht op het bestrijden van de kanker
  • herstelfase na behandeling (chemokuren, bestraling of andere behandelvormen)
  • de palliatieve fase, is de fase als iemand niet meer te genezen is. Alles is gericht op de kwaliteit van leven. De wens van de client staat centraal.
  • de terminale fase; dit is de laatste levensfase, waarin verwacht wordt dat iemand een levensverwachting heeft van ongeveer 3 maanden. De zorg heeft als doel om de laatste fase zo goed mogelijk te laten verlopen.


De behandeling wordt op maat ingezet, wil je weinig praten maar meer " voelen" dan zal ik de behandeling hierop afstemmen. Mindfulness, aromazorg, ademhalings-ontspanningsoefeningen kunnen geïntegreerd worden.


Mijn begeleiding zal ondersteunend werken aan de kwaliteit van leven. We werken samen aan het acceptatieproces en ik probeer cli├źnten weer opnieuw het vertrouwen in hun lichaam te geven. Massage bij kanker is een onderdeel van deze begeleiding.


Ik werk aanvullend op de reguliere gezondheidszorg en zal indien nodig doorverwijzen of een collega consulteren. Inmiddels is er in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem een Intergrative Medicine polikliniek die mensen doorverwijst. Mensen die op zoek zijn naar veilige en betrouwbare, aanvullende zorg.  Ik werk met oa Dr Ines von Rosenstiel samen en krijg doorverwijzingen vanuit het ziekenhuis. Met mijn achtergrond als verpleegkundige en mijn ervaring in de palliatieve zorg, kan ik jou op meerdere vlakken ondersteunen.

Ik ben ik aangesloten bij het kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker

Ook ben ik aangesloten bij verschillende oncologische netwerken zoals:

www.oncologienetwerkarnhemnoord.nl

www.oncologienetwerkoosterbeek.nl
De kwaliteit van leven hangt niet af van wat er met je gebeurt,

maar hoe je erop reageert


Aan het eerste kan je niet zoveel doen, aan het tweede alles

Kamer van Koophandel-nummer 61918911

RABO: NL50RABO0313146195

BIC: RABONL2U

AGB-code: 90100373

VBAG licentie: 2150403

Joubertweg 14

6861 DN

Oosterbeek